Catalan English French German Italian Portuguese_portugal Spanish

A l’arribada, el Bisbe ha presidit la tradicional benedicció dels termes, que des de temps immemorial es realitza al santuari de Cura, ja que es troba en una posició privilegiada de la Part Forana. La benedicció dels termes i dels fruits es troba ja al ritual de sagraments de Mallorca de 1516 i el bisbe Pere Joan Campins la restaurà a finals del segle XIX. El ritual medieval consta de quatre lectures bíbliques, utilitza àmpliament el símbol de la creu com a arbre i és una acció de gràcies per l'obra de la Creació i pels fruits que dóna a l'home.

Acte seguit s’ha beneït el monument commemoratiu de la Creu de les Creus, que s’ha realitzat expressament per a aquesta jornada, i que fa present al Santuari els 53 municipis de Mallorca a través d’un arbre format per 53 creus.

Trobada familiar a Llucmajor
La jornada ha acabat al temple parroquial de Llucmajor, on 1.600 persones s’han reunit per assistir a l’Eucaristia familiar presidida pel Bisbe Jesús Murgui i acompanyat per 15 preveres. Nins, pares i joves han omplit el temple llucmajorer per celebrar festivament l’arribada de la Creu de la Jornada Mundial de la Joventut a Llucmajor.

Font Agència Balèria