Catalan English French German Italian Portuguese_portugal Spanish

PREGÓ D’ADVENT-NADAL.

PARRÒQUIA DE PORRERES, 15 de desembre de 2013

Estimats habitants de Porreres:

En el nostre camí cap a Betlem, sant Josep i jo ens hem volgut aturar en aquest preciós poble de Porreres. El camí cap a Betlem és llarg i dur, i jo estic embarassada del Bon Jesús, així que ens va molt bé fer una aturadeta aquí per refer forces i poder continuar després la nostra ruta vers l’Orient, ajudats per aquesta bona somereta.

Conta la llegenda que al pas de la Sagrada Família els arbres morts reflorien i el desert es convertia en un jardí. Per això deman avui que Déu beneeixi els camps, els sembrats i els jardins, el bestiar i a totes les famílies, sobre tot els fora viles i possessions del poble i els protegeixi de tot mal. Que a ningú li falti el treball per poder viure amb dignitat, demanem que es trobi una solució al problema de l'atur que angoixa a tantes persones.

Volem aprofitar per convidar-vos a tots a participar en la celebració de les Matines de Nadal de la vostra parròquia. Seran el proper dimarts 24 de desembre a les 8 del vespre. Allà ens retrobarem, perquè el nin Jesús vol néixer en els vostres cors i en el si de la vostra comunitat cristiana de Porreres. No falteu cap en aquest important moment. Ja sé que teniu sopars de Nadal i altres compromisos, però una de les coses més importants de la festa de Nadal és participar en la missa de Matines.

També vull saludar a tots els qui no podran anar a Matines per ancianitat o malaltia. El nin Jesús estic segura que vos visitarà espiritualment a ca vostra i també els nostres majors i els malalts podran sentir i gaudir de la llum i de l’alegria que Jesús portarà al món amb el seu Naixement. El regal més gran que Déu ha fet a la humanitat és enviar a Jesús, el seu Fill, el Salvador del món.

Després de passar per Porreres, ara ens volem dirigir al país africà del Burundi, abans d'arribar a Betlem. Volem passar per Burundi per poder donar ànim a mossèn Jaume Obrador que ha estat l'únic missioner mallorquí que ha quedat a aquell país, després de 50 anys de presència de missioners i missioneres mallorquins en aquelles terres africanes. Donada la manca de vocacions sacerdotals i religioses a Mallorca, el Bisbe i les Germanes de la Caritat han hagut de prendre la dolorosa decisió de no poder seguir mantenint una comunitat de preveres i religioses a Burundi. L'únic que s'ha animat a quedar amb l'ajuda d'un capellà natiu d'allà i d'un grup de religioses nascudes allà, és mossèn Jaume Obrador, que continuarà rebent el mateix suport espiritual, anímic i econòmic de Mallorca Missionera. Demanem avui a Déu que aquest valent missioner, present al cor d'Àfrica, experimenti el consol i la fortalesa que Jesús vol portar amb el seu Naixement i que el poble del Burundi avanci sempre per camins de prosperitat i de pau.

Benvolguts joves i al·lotes de Porreres, no es pot interrompre la llarga tradició de missioners mallorquins, que des de Ramon Llull en el segle XIII a l'Àfrica del Nord, passant pels pares franciscans Beat Juníper Serra de Petra i Bonaventura Sitjar, porrerenc, que evangelitzaren Califòrnia en el segle XVIII, continua amb els 121 missioneres i missioners mallorquins actualment escampats pel món. Entre ells hi ha 5 sacerdots i una religiosa, nascuts a Porreres. Qui s'animarà a seguir el seu exemple i a a agafar el relleu de la seva important missió d'anunciar l'Evangeli i ajudar als més pobres del món?? Mallorca i també Porreres deixaran de ser autènticament cristianes si deixaven de ser missioneres.

Bon Nadal a tots, Feliz Navidad a todos, Crachiun ferichit.