Catalan English French German Italian Portuguese_portugal Spanish

Horaris de missa

Dies feiners (dilluns, dimecres i divendres)

19.00 h

Cas Notari (dijous)

17.30 h

Dissabtes i vigílies de festes

17.00 h

Diumenges i festes

Matins - 11.30 h

(a aquesta hora no hi ha missa els mesos de juliol, agost i setembre)

Vespres - 20.00 h

Funerals

20.00 h

(El condol als familiars es dona després de la missa)

La festa dedicada a la Santa Creu es celebra pels volts del 3 de maig. Es tracta d'un conjunt de celebracions que, més enllà de la commemoració cristiana de la “inventio” - la troballa de la veracreu per santa Helena de Constantinoble -, demarquen la temporada de bon temps i plenitud. En moltes localitats la festa consisteix en l'anada en processó, des de la parròquia fins a les creus que marquen els límits del municipi, per tal de fer la benedicció del terme.

A Porreres, com cada any, al voltant d’aquesta data la Parròquia de Porreres celebra la festivitat de la Santa Creu a l’Oratori de la Santa Creu, situat al costat del cementiri municipal i al camí vell que uneix Porreres i Montuïri. A aquesta festa es beneeixen els 4 punts cardinals i els vents per poder tenir una bona anyada.

Aquesta festa es remunta al segle XVIII quan la benedicció es realitzava des del santuari de Monti-sion, però el 1804 es passà a fer definitivament a l’Oratori de la Santa Creu ja que s’havia construït un temple per acollir la Creu den Nét que durant aquells anys havia assolit molta fama per tot Mallorca per curacions miraculoses.

La festa que es celebrava antigament a aquest oratori es podria comparar avui en dia a la que es celebra el diumenge després de Pasqua a Monti-sion, on es reunien persones de tots els pobles veïnats.

Els més majors recorden que a aquesta festa era una de les primeres ocasions on es podien comprar els primers “polos” de gel abans de l’estiu.